Alfa Guvenlik ağları güvenlik ağları inşaat ağları insaat aglari merdiven korkuluk merdiven ağları bölme ağı gökge halı saha hamak kale ağı koruma filesi kuş filesi kuş ağları palet sarma raf filesi su topu filesi tenis filesi Alfa Güvenlik Ağı ve Teknolojileri İnşaat Güvenlik Ağları
Ana Sayfa
Referanslar
Ürün Kalitemiz
İletişim
Hakkımızda
Alfa Guvenlik ağları güvenlik ağları inşaat ağları insaat aglari merdiven korkuluk merdiven ağları bölme ağı gökge halı saha hamak kale ağı koruma filesi kuş filesi kuş ağları palet sarma raf filesi su topu filesi tenis filesi Alfa Guvenlik ağları güvenlik ağları inşaat ağları insaat aglari merdiven korkuluk merdiven ağları bölme ağı gökge halı saha hamak kale ağı koruma filesi kuş filesi kuş ağları palet sarma raf filesi su topu filesi tenis filesi Alfa Guvenlik ağları güvenlik ağları inşaat ağları insaat aglari merdiven korkuluk merdiven ağları bölme ağı gökge halı saha hamak kale ağı koruma filesi kuş filesi kuş ağları palet sarma raf filesi su topu filesi tenis filesi Alfa Guvenlik ağları güvenlik ağları inşaat ağları insaat aglari merdiven korkuluk merdiven ağları bölme ağı gökge halı saha hamak kale ağı koruma filesi kuş filesi kuş ağları palet sarma raf filesi su topu filesi tenis filesi Alfa Guvenlik ağları güvenlik ağları inşaat ağları insaat aglari merdiven korkuluk merdiven ağları bölme ağı gökge halı saha hamak kale ağı koruma filesi kuş filesi kuş ağları palet sarma raf filesi su topu filesi tenis filesiAlfa Guvenlik ağları güvenlik ağları inşaat ağları insaat aglari merdiven korkuluk merdiven ağları bölme ağı gökge halı saha hamak kale ağı koruma filesi kuş filesi kuş ağları palet sarma raf filesi su topu filesi tenis filesi
Back
Next
Basketbol Filesi
Bölme Ağı
Gölge Ağı
Halı Saha Filesi
Hamak
Havuz Güvenlik Filesi
Hentbol filesi
İnşaat Güvenlik Ağları
Kale Ağı
Koruma Filesi
Koruyucu File
Kuş Filesi
Merdiven Filesi
Palet Sarma Filesi
Pazar Filesi
Raf Filesi
Su Topu Filesi
Tarım Filesi
Tenis Filesi
Voleybol Filesi
Yük Taşıma Filesi
Halat
Kalite...
Her markanın onlarca hatta yüzlerce rakibi var. Markaların sert rekabeti de fiyatları etkiliyor; ama bir taraftan da müşterinin kalite beklentisi sürekli yukarıya çıkıyor. Rekabet arttıkça tüketicilerin daha nitelikli, daha özellikli ürünleri çok daha düşük fiyatlarla satın alma beklentileri artıyor. Markalar, ürünlerini daha yüksek bir kalitede, daha düşük fiyatlarla sunmak için birbirleriyle yarışıyor.

Müşterinin hangi kalitedeki ürünü ve hangi fiyata satın alacağını öngörmek şirketlerin temel kararlarından biridir. Tüketici odaklı bütün markalar pazarın nabzını tutarak müşterilerin hangi kalite seviyesini satın almaya hazır olduğunu, hangi seviyenin altını asla hoş görmeyeceklerini bilirler.

Kaliteye ulaşmak bir yönetim felsefesi ile mümkün olur. Gerçekten rekabet üstünlüğü sağlayan bir kalite standardı yakalanmak isteniyorsa şirketin daha işin en başından buna göre organize olması gerekir. Hiç bir ürün veya hizmet tasarlanan seviyenin ilerisinde bir kalite sağlayamaz. Bu nedenle tasarım sadece estetikle ilgili bir iş değildir. İyi bir tasarım estetik nitelikler taşıdığı gibi ergonomik özellikler, fonksiyonellik de taşır. Ayrıca taşıdığı tüm estetik, ergonomik ve fonksiyonel özelliklerin stratejik bir kalite anlayışıyla üretilmesi gerekir.

Bir markanın ürettiği ürünlerin rekabete göre kalitesinin artması o markanın müşteri memnuniyetinin, pazar payının, kârlılığının, çalışan memnuniyetinin ve rekabet gücünün de artması anlamına gelir. Müşterilerin her geçen gün yükselen kalite beklentisi, rekabetin yüksek olduğu pazarlarda doğal olarak çok daha yüksektir. Bir marka anlamlı bir şekilde rekabet etmek istiyorsa önce pazarın sunduğu kalite seviyesine çıkması gerekir.

1950’lerde Japonlar Toplam Kalite Yönetimi ilkelerini uygulamaya başladıktan sonra her kademedeki çalışanı bu konuda eğiterek kurumsal bir bilinçlenme sağladılar. Önceleri zaman kaybı ve masraf  gibi görülen bu yöntemle daha önce kalitesizliğiyle ün yapmış Japon ürünleri on yıl gibi kısa bir sürede tüm dünya pazarlarında kendini ispat etti. Bugün ise Japon markaları birçok ürün kategorisinde yüksek kalite ile eş değer olarak anılıyor.

Kalite mutlak anlamda en iyi, en sağlam, en dayanıklı ya da en güzel olanı sunmak anlamına gelmez. Kalite, bir markanın vaat ettiği özelliklerle müşterisinin ihtiyaç ve beklentilerini tatmin etmesi demektir.

Toplam Kalite yönteminin yaratıcısı Dr. William Deming  “Kalitenin bir maliyeti olduğunu ama zaman içinde giderleri düşürüp marka sadakatini ve şirket karlılığını artırdığını” söyler.

Deming’ten önceki dönemlerde yöneticiler, kalite sorunlarını işçilerin sorumsuz davranışı olarak açıklıyorlardı. Deming bunun tam tersini ileri sürdü. Deming’e göre bir şirkette kalitenin sorumluları yöneticilerdir. Deming “Kalite fabrikada değil yönetim kurulunda imal edilir.” der. Bu sadece kullandığımız ürünler için değil hizmetler için de geçerli bir tespittir. Eğer bir banka, bir telefon şirketi ya da her hangi bir hizmet şirketi müşterilerinin beklentilerini tatmin edemiyorsa bu durumun sorumlusu çağrı merkezinde telefona cevap veren çalışan değildir. Esas sorumlu bu durumun ortaya çıkmasına yol açan yönetimin kendisidir.


Hiçbir şirket için kalite tesadüf değildir; daima bilinçli bir tercihin sonucudur. Bu anlamda kalite, bir “kontrol” değil aslında tamamen bir sistem ve süreç işidir.

Kalite fabrikada değil yönetim kurulunda imal edilir

Uzun dönemde bir işi hatasız yapmak sonradan düzeltmekten daha ucuzdur. Bu sebeple şirketin benimseyeceği kalite sisteminin, hataların ortaya çıktıktan sonra tespitini değil, hatasız üretim yapılmasını ve süreçlerin sürekli iyileştirilmesini amaçlaması gerekir.  Birçok marka kalite kontrol yöntemleriyle övünse de asıl önemli olan  sonradan kontrol gerektirmeyecek bir kalite standartında üretim yapmaktır.

İster büyük ister küçük olsun her fikre önem verip sürekli iyileşme ve gelişim sağlayan (Kaizen) sistemler sıra dışı bir rekabet avantajı sağlarlar.  Bu tarz sistemler kaliteyi şirket genelinde bir kültür haline getirip tüm çalışanları, tedarikçileri, dağıtıcıları ve müşterileri kalite yönetim sistemine dahil edip herkesi kalite odaklı hale getirirler.

Ürün veya hizmetin kalitesinin tatminkâr olup olmadığı konusunda son kararı her zaman müşteri verir.  Bir markanın “algılanan kalitesi” ile “gerçek kalitesi” arasındaki uçurum o markanın sonu olabilir.  Algılanan kalite gerçek kaliteden yüksek olduğunda insanlar kendilerini “kandırılmış” hissederler; diğer taraftan gerçek kalite algılanan kalitenin çok üzerindeyse yani marka aslında olduğundan daha düşük kalitede algılanıyorsa, bu kez de marka istediği satışa ulaşıp hedeflerini gerçekleştiremez.

Eğer şirketler gerçek anlamda sürdürülebilir bir kalite sağlamak istiyorlarsa hem müşteri odaklı ve hem de kendini sürekli iyileştiren, gelişen bir sistem kurmak zorundalardır.

Bir şirket tüm çalışanlarını, tedarikçilerini ve müşterilerini kendi kalite yolculuğunun parçası haline getirmeyi başarırsa bütün değer ortaklarının sadakatini kazanır.

Firma olarak Temel Aksoy çok teşekkür ediyoruz.
M.E.B. OKUL GÜVENLİK SİSTEMLERİ
YENİ SİTEMİZ YAYINDA
ÜRÜNLER HAKKINDA DAHA DETAYLI
BİLGİ İÇİN
www.fileguvenlik.com